Cazurile noastre

Stelian, Constanta, Romania

Proceduri folosite

reabiliatare orala complexa estetica si functionala, Srp, Implante, Sinus Lift, Coroane zirconiu pe implante, Fatete Emax

Stelian este o persoana vesela, comunicativa, ce lucraza intr-un domeniu in care aspectul fizic conteaza.

Pacientul s-a prezentat la clinica Super Dent cu nemultumiri legate de aspectul lucrarilor sale vechi si de functionalitatea dintilor.

Starea lui Stelian reprezinta un caz complex de reabilitare orala. Deoarece pacientul suferea de boala parodontala, a fost nevoie de o reabilitare atat functionala, cat si estetica.

Tratamente efectuate:

 • Root Scaling and Planing;
 • Implante dentare;
 • Sinus lift;
 • Tratamente endodontice;
 • Coroane zirconiu;
 • Fatete E-max.

S-a pornit la drum cu documentarea cazului, radiografierea digitala, computer tomograf, elaborarea unui plan de tratament si planificarea digitala.

Prima etapa a fost stoparea bolii parodontale, pentru a vindeca pungile parodontale existente si a stopa aparitia unor pungi noi. Acest tratament a fost realizat cu ajutorul laserului si a pregatit cavitatea bucala pentru interventia chirurgicala, inlaturandu-se toti factorii microbieni care ar putea forma infectii noi.

Etapa a doua a fost inlaturarea lucrarilor vechi.

Urmatoarea etapa, etapa chirugicala, a inceput cu procedura de Sinus Lift, procedura care ridica membrana sinusala. Este o procedura de aditie de os, necesara pentru integrarea corecta a implantelor, ce creeaza o baza pentru inserarea acestora pe ambele arcade.

La 7 zile de la procedura chirurgicala au fost inlaturate firele de sutura si a urmat o perioada de osteointegrare a implantelor, de 4 luni.

In cele 4 luni de asteptare au fost pregatiti dintii pentru noile lucrari estetice si tratamente odontale.

Urmatoarea etapa a fost dedicata lucrarilor protetice, in cadrul carora au fost montate bonturi pe implante. S-au folosit coroane realizate din ceramica integrala, pe suport de zirconiu si fatete E-max. S-a stabilit ocluzia si relatia intermaxilara. Fixarea lucrarilor pe implante a fost facuta prin insurubare, iar cea a fatetelor prin cimentare.

Acest caz a fost realizat de Dr Acatrinei Bogdan, Dr Acatrinei Doneta, Dr Ungureanu in colaborare cu The Giuseppe Romeo.

Mihaela, 23 ani, Constanta, Romania

Proceduri folosite

fatete E max

Mihaela este o persoana tanara, zambitoare. Ea isi dorea o schimbare in ceea ce priveste zambetul. Preocupata fiind de aspectul sau fizic, ea a optat la un moment dat pentru plombarea dintilor frontali. Odata cu trecerea timpului, aceste plombe au devenit inestetice, culoarea lor schimbandu-se de la an la an.

Mihaela a optat pentru un Smile Makeover cu ajutorul fatetelor dentare E-max.

Caz realizat de Dr Acatrinei Bogdan impreuna cu Teh.Zamfir Florentina.

Marco, Italia

Proceduri folosite

Turism dentar, Rezectie apicala, Coroane si fatete E-max

Marco a venit la clinica Super Dent in urma unei radiografii trimise la noi si un plan de tratament prezentat prin email.

Pacientul prezenta durerea unori dinti si era nemultumit de aspectul estetic al grupului frontal.

Primordiala a fost inlaturarea durerii cauzate de prezenta unei infectii la radacina dintelui, care se localizeaza la nivelul osului formand un granulom. Datorita granulomui mare, tratamentul endontic nu se putea face, singura solutie pentru salvarea dintelui fiind rezectia apicala.

 1. Interventia chirurgicala (rezectia apicala).
 2. Digital Smile Design (poze si amprenta).
 3. Mock-ul si stabilirea ultimelor detalii in privinta formei si a culorii.
 4. Pregatirea dintilor pentru coroane si fatete.
 5. Proba si cimentarea adeziva a lucrarilor.

Cazul a fost planificat si realizat de Dr Acatrinei Bogdan, in colaborare cu laboratorul de tehnica dentara Tabu Dent.

Irina, 29 ani, Anglia

Proceduri folosite

Fatete integral ceramice E-max , DS, Wax-up

Irina, o tanara nascuta in orasul Constanta, afla de existenta clinicii noastre de la mama ei, deoarece, lucrand in strainatate nu avea timp sa se intereseze de o clinica sa ii poata rezolva problemele dentare. Odata ajunsa in tara, aceasta isi doreste nespus de mult sa faca cunostinta cu noi si sa isi exprime nemultumirea referitoare la aspectul zambetului ei. Astfel, ea ne povesteste ca in trecut si-a efectuat o lucrare de fatetare pe centrali dar nu a fost multumita pe deplin de aspectul acestora, deoarece erau prea scurte si intre timp isi schimbasera si culoarea. Dupa un consult clinic, o planificare DSD, fotografii intraorale si extraorale si portret fata-profil in studioul nostru, specialistul Super-Dent ’92 a decis ca sa ii efectueze urmatoarele procedee stomatologice pentru a-i putea readuce zambetul pe buze pacientei noastre si increderea in sine.

Dupa parcurgerea tuturor etapelor, Irina a plecat de la clinica extrem de multumita si entuziasmata de aspectul zambetului sau si noi am fost foarte multumiti de faptul ca am reusit sa ii redam pacientei noastre increderea in sine.

 1. Planificarea zambetului cu procedura DSD; Transef in gura a lucrarii provizorii; Aprobarea de catre pacient a noilor fatete; Indepartarea fatetelor compromise
 2. Slefuirea si pregatirea minim invaziva SUB MICROSCOP OPERATOR
 3. Probarea si cimentarea fatetelor Emax

Florica, Constanta, Romania

Proceduri folosite

Coroane integral ceramice, fatete E-max, tratament boala parodontala, SRP, Tratament endodontic sub microscop operator, preparatii minim invasive cu prag pentru coroane si fatete sub microscop operator, cimentare adeziva

Doamna Florica este o persoana blanda, zambitoare, pasionata de meseria sa de cadru didactic, unde este incojurata mereu de copii. Ea ne-a povestit ca si-a ingrijit dantura de mic copil, dar acum, datorita numeroaselor porbleme, obturatiile simple nu mai puteau rezolva aspectul estetic si functional. In ultima multiplelor tratamente, ea a pierdut dinti prin extractie si a lasat boala parodontala sa se instaleze, dintii sai incepand sa isi schimbe culoarea si pozitia.

Toate acestea au avut un impact negativ asupra vietii sale profesionale si personale, intrucat nu a mai putut sa consume alimentele preferate sau sa-si desfasoare normal activitatea. Planul propus a fost unul de reabilitare orala completa, estetica si functionala cu ajutorul microscopului operator si a coroanelor integral ceramice si fatetelor dentare E-max.

Doamna Florica a fost foarte multumita de noul zambet propus si ne-a dat acceptul pentru inceperea tratamentului. In prezent ea are un zambet de invidiat.

 1. CONSULTATIE COMPLEXA SUB MICROSCOP, documentare caz, poze intraorale/extraorale, modele de studiu, planificarea zambetului prin procedura SMILE MAKEOVER care contine planificarea digitala a zambetului DSD si tratamentele adiacente viitoarelor lucrari.
 2. IGIENIZARE SI TRATAMENTUL BOLII PARODONATALE, SRP, Tratament laser Dr SMILE
 3. PLANIFICAREA ZAMBETULUI, procedura DSD, transferul lucrarii provizorii in cavitatea orala

Florentina, 39 ani, Constanta, Romania

Proceduri folosite

DSD, Coroane si fatete Emax

Florentina are o meserie care presupune interactiunea cu oamenii, de aceea zambetul este foarte important pentru ea.

Pacienta s-a prezentat la Super Dent cu o nemultumire legata de o lucrare veche din zona frontala.

Asadar, a urmat planificarea digitala si protocolul DSD de probare a zambetului perfect, proceduri ce au oferit pacientei posibilitatea de a schimba anumite detalii inainte ca tehnicianul sa inceapa lucrarea propriu-zisa.

Dupa stabilirea zambetului, dintii au fost pregatiti minim invaziv pentru lucrare.

In urmatoarea sedinta s-a facut cimentarea adeziva.

Caz realizat de Dr Acatrinei Bogdan, in colaborare cu Tehnician Soare Adrian.

Emilian, Emilian

Proceduri folosite

Turism dentar, reabilitare orala complexa, fatete si coroane integral ceramice

Lanu s-a nascut in Romania si momentan locuieste in Suedia. Pacientul s-a prezentat la clinica noastra cu dureri dentare si dinti subtiati si tociti, fiind total nemultumit de aspectul lor si de functiile masticatorii.

In urma consultului de specialitate, s-a constatat pierderea substantei dentare prin atritie, datorata refluxului gastro-esofagian, bruxismului si a consumului excesiv de bauturi carbo-gazoase.

Cazul a inceput cu Digital Smile Design, urmat de determinarea ocluziei si a relatiei intermaxilare, mock-ul si acceptul pacientului asupra formei si culorii dintilor.

In 10 zile de la stabilirea zambetului, s-au cimentat fatetele si coroanele E-max.

Acest caz a castigat locul 2 in competitia internationala „THE PROSTHESIS AND THE FACE” organizat de Zerodonto.

Cazul a fost planificat si realizat de Dr Acatrinei Bogdan si Dr Ungureanu Razvan, in colaborare cu laboratorul de tehnica dentara Tabu Dent.

Emi

Proceduri folosite

Emi este make up artist. Pacienta s-a prezentat la clinica fiind deranjata de spatiile interdentare. Ea isi dorea un zambet armonios, care sa fie totodata natural.

 1. In prima etapa s-a realizat DSD-ul: poze, amprentare, wax up si mock up.
 2. Etapa protetica s-a realizat printr-o singura programare de doua ore pentru pregatirea dintilor si amprentare.
 3. Urmatoarea programare, la 10 zile distanta de la amprentare, a fost pentru cimentarea adeziva a fatetelor.

Cazul a fost planificat si realizat de Dr Acatrinei Bogdan in colaborare cu tehnician Florentina Zamfir.

Cristina, 29 ani, Constanta, Romania

Proceduri folosite

DSD, Fatete integral ceramice

Cristina este un caz de estetica dentara realizat cu ajutorul protocolului Dsd. Prima etapa a fost realizarea setului de fotografii si amprentarea, dupa care a urmat realizarea unui wax up si proba noului zambet.

Modificarile dorite de pacienta erau: inchiderea spatiilor interdentare si dinti mai albi. Planul de tratament a fost realizat si acceptat de pacienta, urmand apoi o sedinta prin care s-au pregatit si amprentat dintii.

In ultima sedinta au fost cimentate cele 12 fatete Emax. Rezultatul obtinut a fost identic cu varianta probata initial, un zambet de Hollywood.

Echipa Superdent92

Inainte de tratament

 • Galerie inainte 13
 • Galerie inainte 14
 • Galerie inainte 15
 • Galerie inainte 16

Dupa tratament

CRISTINA, 29 de ani, Constanta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque consequat ante vitae purus congue, quis dictum lorem cursus. Donec imperdiet consectetur maximus. Proin mollis mollis sapien, at tempus massa hendrerit quis. Ut efficitur venenatis pharetra. Cras laoreet blandit justo, id vestibulum purus sodales fermentum. Cras elementum luctus ligula et efficitur. Morbi in diam non augue luctus vehicula. Suspendisse potenti. Nunc porttitor et dolor at vulputate.

CRISTINA, 29 de ani, Constanta

Doru, Bucuresti ,Romania

Proceduri folosite

DSD, fatete si coroane integral ceramice E-max, tratament endodontic sub microscop operator, preparatii minim invasive sub microscop operator, albire dentara laser Dr SMILE

Doru locuieste si lucreaza in Bucuresti. El a apelat la clinica Super-Dent, fiind nemultumit de aspectul coloristic al dintilor frontali, dorind sa pastreze forma si pozitia dintilor deoarece considera ca acestia ii dau un farmec aparte. Doru este o persoana vesela, comunicativa, jobul sau in mass-media presupunand interactiunea cu publicul. La serviciu, aspectul fizic dar mai ales zambetul lui trebuie sa aiba un impact pozitiv asupra telespectatorilor. Planul de tratament a fost structurat in mai multe etape:

 1. PLANIFICAREA DIGITALA A ZAMBETULUI PRIN PROCEDURA DSD (digital smile design), fotografii intraorale, extraorale, portret fata/profil, realizarea zambetului digital perfect, vizualizarea zambetului. transferul lucrarii provizorii in cavitatea orala, iar mai apoi aprobarea de catre pacient a noului zambet. Zambetul a fost realizat cu ajutorul fatetelor si coroanelor integral ceramice.
 2. REFACEREA TRATAMENTULUI ENDODONTTIC AL DINTILOR MODIFICATI COLORISTIC, sub microscop operator, albire interna cu ajutorul laserului dioda pentru dintii afectati coloristic, preparatie minim invaziva pentru realizarea fatetelor dentare si coroanelor si amprenta pentru laborator, cimentarea intraorala a fatetelor si coroanelor.
 3. PROBA COROANELOR SI FATETELOR SI CIMENTAREA. Efectul a fost cel asteptat, iar Doru si-a recapatat zambetul si increderea in sine.

Casandra, Constanta, Romania

Proceduri folosite

Aparat dentar, Fatete dentare

Casandra este medic stomatolog si este inconjurata mai mereu de pacienti. Pacienta isi dorea un zambet nou, care sa ii dea incredere in sine, ea fiind deranjata de spatiile mari interdentare.

Cazul Casandrei a fost planificat digital, apoi tratat cu ortodontie. Tratamentul a durat circa un an. Apoi au urmat etapele realizarii unui zambet perfect.

Echipa Superdent92
 1. Planificarea si testarea noilor forme.
 2. Slefuirea si pregatirea minim invaziva.
 3. Probarea si cimentarea fatetelor.

Caz realizat de Dr Maris Marius si Dr Acatrinei Bogdan, in colaborare cu laboratorul de tehnica dentara Tabu Dent.