Servicii - Estetica dentara

Estetica Dentara

Digital Smile Design – DSD

  Procesul de Digital Smile Design (DSD) nu se bazeaza exclusiv pe experienta dentistului sau abilitatile tehnicianului dentar, ci este o sarcina complexa, care se ghideaza dupa reguli de armonie faciala strans corelate, legate de zambet, dinti si gingii, luand in considerare caracteristicile specifice grupei de varsta a pacientului. Clinica Super Dent 92 va ofera posibilitati multiple de realizare a unui Smile Makeover complet cu ajutorul procedurii Digital Smile Design. In ultimii 10 ani, termenul Digital Smile Design a devenit din ce in ce mai frecvent utilizat in estetica dentara. In limbajul de zi cu zi, acest termen este folosit adesea ca sinonim pentru tratament dentar in scopuri estetice, dar se refera de fapt la procesul premergator tratamentului.  
Digital Smile Design este planificarea si pre-vizualizarea rezultatelor finale dorite ale unui tratament estetic dentar, care vizeaza un aspect mai armonios, in concordanta cu regulile faciale, zambetul, simetria dintilor si a gingiilor si nevoile individuale ale fiecarui pacient, acordand atentie deosebita laturii functionale si fezabilitatii. Conceptul care a revolutionat estetica dentara in ultimii doi ani, reprezinta cea mai inovativa tehnologie digitala folosita de catre specialistul nostru in Implantologie si Estetica Dentara, Dr. Bogdan Acatrinei, pentru a crea un zambet de vedeta pentru fiecare pacient in parte! Datorita tehnologiei DSD, pacientul participa la crearea zambetului perfect, intelege fiecare etapa a tratamentelor, si poate vizualiza rezultatele finale chiar inainte de inceperea tratamentelor.
Conceptul DSD (Digital Smile Design) are ca obiectiv folosirea notiunilor de fotografie digitala si video pentru a personaliza si optimiza tratamentul de reabilitare estetica. Tehnologia DSD se bazeaza pe realizarea unor masuratori si simulari aplicate pe fotografiile initiale, realizate in studioul clinicii Super Dent 92, permitand astfel analiza tuturor aspectelor importante, precum: simetria dintilor in raport cu buzele si trasaturile fetei, expresivitatea pacientului etc. Practic, cu ajutorul DSD (Digital Smile Design), pacientii pot face comparatie intre zambetul initial, inainte de inceperea tratamentelor, si zambetul final, asa cum va arata el dupa realizarea procedurilor. Tehnica DSD revolutioneaza procesul de reabilitare orala, incepand de la consultatia initiala cu specialistul DSD (Digital Smile Design) si pana la materializarea pasilor in sedinte de tratament, astfel incat rezultatul final sa fie un zambet armonios.
 
   

Smile Makeover – REABILITARE ORALA COMPLETA

Estetica Dentara - Smile Makeover
Fie ca va doriti o schimbare radicala, un zambet perfect Holywood Makeover, un Celebrity Smile cu fatete albe de portelan (Veneers) sau o simpla albire cu laser, echipa noastra de profesionisti va ofera solutii complexe, sub Microscopul Operator pentru ca dumneavoastra sa obtineti rezultatul mult dorit. Digital Smile Design este o procedura individualizata, specifica fiecarei persoane in parte. Smile Makeover implica una sau mai multe proceduri estetice dentare si faciale care au ca finalitate:
 • Alinierea dintilor inghesuiti;
 • Inchiderea spatiilor interdentare;
 • Reducerea protuziei;
 • Albirea dintilor;
 • Reducerea gingiei expuse;
 • Largirea unui zambet prea ingust;
 • Modificarea formei sau lungimii dintilor;
 • Inlocuirea dintilor lipsa.   
De-a lungul intregii proceduri Smile Makeover, in clinica noastra, materialele si tehnicile sunt atent selectate astfel incat, indiferent de procedura realizata, aceasta sa asigure ocluzia si masticatia, deci functionalitatea, pe termen lung.  Priceperea si experienta specialistilor clinicii Super Dent 92 se reflecta intotdeauna in rezultatele muncii de zi cu zi, cu ajutorul celor mai noi tehnologii din domeniul medical dentar.   Ce este Smile Makeover? In urma realizarii unei proceduri DSD, se elaboreaza un plan de tratament pe care dumneavoastra il aprobati. Pasul urmator este inceperea procesului de Smile Makeover, cu proceduri de imbunatatire a esteticii zambetului dumneavoastra.   Procedura Smile Makeover Pentru un zambet frumos, dintii trebuie sa fie aliniati si interconectati, atat intre ei, cat si cu tesuturile inconjuratoare, in mod armonios. Exista o multitudine de optiuni pentru a imbunatati aspectul zambetului dumneavoastra, precum:
 • Fatete integral ceramice Laminate Veneers si Lumineers;
 • Coroane integral ceramice, ceramica presata E-max sau pe suport de zirconiu;
 • Restaurarea dintilor ciobiti sau rupti;
 • Bonding dentar;
 • Implanturi;
 • Remodelare gingivala;
 • Ortodontie;
 • Punti dentare;
 • Inlay si onlay;
 • Albire cu laser;
 • Bijuterii dentare.
 

Fatete Ceramice

Estetica Dentara - Fatete Ceramice
Estetica Dentara - Fatete Ceramice
Practica bazata pe microscopul operator a demonstrat avantajele extraordinare ale magnificatiei la scara mare, asociata cu alte tehnici vizionare, avantaje valorificate din plin si in domeniul esteticii dentare. O alta alternativa de infrumusetare a zambetului dumneavoastra, oferita de clinica Super Dent 92, o reprezinta fatetele integral-ceramice Laminate Veneers, cu preparatie minim-invaziva sub microscop operator. Clinica noastra va ofera si optiunea fatetelor integral-ceramice fara slefuirea dintelui, cunoscute sub numele de No Prep Lumineers. 
Fatetele Veneers sunt extrem de versatile si pot fi folosite pentru a alinia dintii proeminenti sau aglomerati, pentru a inchide spatiile interdentare sau pentru a imbunatati culoarea dintilor. Rezistenta si aspectul acestora au caracteristici similare cu ale dintilor naturali, si pot aduce o schimbare radicala zambetului dumneavoastra. Fixarea unei fatete presupune aproximativ doua vizite la clinica noastra. Interventia asupra dintilor, in cazul fatetelor integral-ceramice Veneers, este minim invaziva sub Microscop Operator, dintii dumneavoastra fiind pregatiti prin indepartarea unui strat foarte subtire de smalt de pe suprafata exterioara, astfel incat fateta sa poata fi atasata intr-o sedinta ulterioara. O amprenta a dintilor va fi luata si culorile vor fi potrivite cu ajutorul unei chei de culori. In functie de amplasarea dintilor pregatiti, este posibil sa fie nevoie sa purtati o fateta temporara pana cand este gata fateta definitiva.
 

Dental Bonding

Estetica Dentara - Dental Bonding
Estetica Dentara - Dental Bonding
Dental bonding-ul include mai multe tipuri de proceduri: fatetele de compozit, cimentarea adeziva si obturatiile. Bondingul este o procedura de estetica dentara care corecteaza imperfectiunile dintilor. Datorita faptului ca la clinica Super Dent 92, intregul proces de bonding dentar se realizeaza sub microscop operator, interventia este minim-invaziva, se indeparteza doar tesutul bolnav si se vizualizeaza direct zonele vizate. Rasinile compozite sunt fixate direct pe suprafata dintelui si sunt valabile in mai multe nuante si niveluri de transluciditate, pentru a imita cat mai bine aspectul dintelui natural. Spatiile interdentare pot fi inchise, dintii sparti sau fisurati pot fi reparati, cariile pot fi obturate, conturul si forma dintilor pot fi modificate, folosind rasini compozite. Bonding-ul dentar este o procedura de cabinet si durata sa depinde de complexitatea interventiilor.

Coroane si Punti

Coroane integral ceramice si din ceramica presata Coroanele integral ceramice sunt restaurari coronare, ce reusesc sa ofere un rezultat estetic si o fidelitate maxima. Acestea se realizeaza prin presare, ardere sau frezare computerizata si necesita un grad inalt de pregatire al medicului si al tehnicianului dentar. Pregatirea dintilor, slefuirea, pentru amplasarea unei lucrari protetice de inalta calitate, in special pentru cele din materiale ceramice, este un procedeu complex ce necesita un grad mare de precizie si meticulozitate. In acest scop, manopera este realizata cu ajutorul microscopului, fiind minim invaziva, cu un grad maxim de acuratete si permitand realizarea unor margini nete ale preparatiei, care sa nu conduca la afectarea parodontiului sau a gingiei.
Coroane din ceramica Coroanele integral ceramice ofera cea mai buna fizionomie. Acestea sunt realizate din ceramica de inalta calitate si sunt aproape imposibil de deosebit de un dinte natural. Noile tehnici de cimentare adeziva ofera o calitate si rezistenta deosebita legaturii dintre coroana si dinte. Neavind suport metalic, ofera o estetica superioara si previne eventuala reactie alergica a pacientului la metal. Pentru refacerea dintilor posteriori, care nu sunt distrusi in totalitate, se poate apela la utilizarea unei incrustatii din ceramica, care se plaseaza in interiorul unei cavitati, refacand conturul dintelui. Si aceasta procedura se realizeaza fara suport metalic. Coroana se fixeaza pe partea ramasa dintr-un dinte, pentru a-l face puternic si a-i da infatisarea unui dinte natural. Coroanele sunt, de asemenea, recomandate pentru dinti care au fost supusi tratamentelor de canal radicular, pentru a preveni fracturarea lor, atunci cand devin fragili. Coroanele pot fi facute dintr-o varietate de materiale:
 • Portelan fixat pe un metal pretios sau nepretios;
 • Integral din portelan sau zirconiu;
 • Integral ceramice, realizate fara model.
Puntile Exista doua modalitati principale de a inlocui dintii. Una foloseste unul sau mai multi dinti falsi, detasabili si este cunoscuta si ca proteza temporara. Cealalta foloseste o punte fixa, utilizata, de obicei, unde sunt mai putini dinti de inlocuit sau unde dintii lipsa sunt doar pe o parte a maxilarului. Pe scurt, o punte este echivalentul a doua coroane unite si cimentate pe dintele suport, cu un dinte fals fixat intre acestia pentru a elimina spatiul dintre ei. Felul in care sunt inlocuiti dintii dumneavoastra depinde de pozitia lor in gura si de starea celorlalti dinti.
 

Inlay & Onlay

Estetica Dentara - Inlay & Onlay
Obturatiile perfect ceramice pot fi gata in doar doua vizite. Printre tehnologiile ultra-moderne, de care beneficiaza clinica Super Dent 92, se numara si Microscopul Operator chirurgical. Avantajele majore ale Microscopului Operator constau in faptul ca amplificarea si iluminarea, pe care acesta le ofera, permit o mai buna evaluare a afectiunilor dentare, asigurand un tratament cea mai inalta calitate.
Microscopul Operator permite o vizualizare foarte precisa a cariilor si microfisurilor dentare, care pot fi apoi tratate folosind proceduri de Dental Inlay si Onlay, cunoscute si ca obturatii ceramice. Acestea sunt realizate din portelan si sunt folosite pentru a repara dintii din zona posterioara, care au o cantitate moderata de carie. Pot fi de asemenea intrebuintate pentru a inlocui o obturatie metalica veche sau deteriorata. Portelanul este un material dur si rezistent in timp si poate fi colorat astfel incat sa se potriveasca dintilor dumneavoastra existenti.

Albire cu laser

Estetica Dentara - Albire cu laser
Estetica Dentara - Albire cu laser
Fara gutiere, fara saptamani de stres, fara probleme post-tratament, albirea cu laser este o procedura de un real succes care poate fi realizata de catre specialistii nostri. Primul pas pe care trebuie sa il urmati, atunci cand va hotarati sa apelati la acesta procedura, este sa consultati un specialist SUPER DENT 92. Realizam albirea profesionala cu laserul Dioda D5 Dr. Smile, care reprezinta, fara indoiala, calea cea mai rapida si eficienta spre un zambet de un alb stralucitor, fiind in acelasi timp si metoda cea mai sigura pentru dintii dumneavoastra. Lumina laserului este folosita pentru a activa noua formula de gel de albire cu titaniu, Doctor Smile LWS – New titanium Whitening Sistem, care absoarbe energia luminoasa si penetreaza smaltul dintilor pentru a creste efectul de albire.
Prezenta oxidului de titaniu in componenta gelului protejeaza smaltul, reducand la minim durerea si senzatia de sensibilitate dentara. Laserul Dioda D5 DR. Smile are toate tratamentele presetate si integrate, astfel incat interventiile se realizeaza foarte precis si rapid pentru confortul si siguranta dumneavoastra, totul intr-o singura sedinta. In estetica dentara, energia laserului este folosita pentru a activa procese chimice care asociaza diferite produse precum peroxidul de hidrogen si carbamida, care curata si indeparteaza pigmentii de pe smaltul dintilor.
Albirea dentara cu laser – secretul unui zambet perfect in numai 2 sedinte Acceleratorul de albire cu laser protejeaza pacientul de sensibilitate si da cele mai bune rezultate pe loc fara sa fie nevoie de alte tratamente ulterioare. O prima etapa a tratamentului este reprezintata de inregistrarea culorii cu cheia de culori sau, in varianta moderna, fotospectometrul pentru stabilirea gradului de albire necesar. Pregatirea kitului de albire este urmatoarea procedura dupa care se trece la tratramentul propriu-zis. Pentru ca procedeul sa fie unul de succes, este nevoie de cativa pasi, pe care dentistul dumneavoastra trebuie sa ii urmeze:
 • Introducerea rulourilor pentru absorbtia salivei, in lateralele cavitatii orale;
 • Introducerea departatorului de obraz – din plastic sau silicon, la alegerea medicului – cu protectie pentru limba;
 • Fotopolimerizarea gelului, pentru protejarea gingiilor;
 • Acoperirea gingiilor cu gelul de protectie, care se face cu ajutorul unei pensule.
Aplicarea tratamentului de albire cu laser are rezultate neasteptate, chiar pentru pacientii cu dantura sensibila. Dupa ce medicul s-a asigurat ca gingiile dumneavoastra sunt perfect protejate de actiunea laserului, direct perpendicular pe dantura dumneavoastra, la o distanta cat mai mica posibil, va aseza acceleratorul de albire cu laser. Dupa incheierea sedintei, medicul va curata cu un rulou gelul de albire si va aplica substante remineralizante pe smaltul dintilor, cu ajutorul unor paste care contin fluor. Tratamentul se efectueaza prin periere profesionala, substantele aplicate pe dinte avand rolul de a conferi un grad inalt de mineralizare a substantei dentare. Astfel, daca va doriti un zambet cu adevarat alb si cu un efect indelungat, puteti apela cu incredere la o astfel de procedura.
Important! 24 de ore dupa albirea cu laser, pacientilor li se recomanda sa respecte cu strictete cateva reguli:
 • sa evite produsele bazate pe tutun si cafea;
 • sa evite produsele prea reci si prea calde;
 • sa nu consume bauturi acidulate si mancaruri colorate.
Toate acestea, deoarece gelul de albire continua sa lucreze in acest interval de timp.