Servicii - Pedodontie

PEDODONTIE

Pedodontia este ramura medicinii dentare care se ocupa cu mentinerea si intretinerea sanatatii oro-dentare la copii. Este un domeniu foarte sensibil si important, atat prin rolul educatiei pentru sanatate, inca din primii ani de viata, cat si din perspectiva statusului psihologic al pacientului-copil.
Prima vizita la medicul dentist formeaza conduita comportamentala fata de tratamentul stomatologic a viitorului pacient, de-a lungul intregii sale vieti. Astfel, pentru succesul unui tratament pedodontic, este esentiala colaborarea armonioasa in cadrul unei echipe formate din medic, parinti, copil si asistenta. In clinica Super Dent 92, pacientul-copil este intampinat, inca de la intrare, intr-un cadru placut, confortabil, care nu aminteste, in niciun caz, de o unitate spitaliceasca.  La Super Dent 92, prima vizita a unui copil cuprinde intotdeauna o componenta educativa, in cadrul careia copilului i se prezinta modalitatile corecte si complete de igienizare, utilizand modele atractive, intens colorate, care reprezinta cavitatea bucala. Mai mult decat atat, pentru a verifica gradul de intelegere al mesajului, copilul are ocazia de a practica singur periajul cu ajutorul acestor modele.
O alta componenta esentiala, in planul de tratament, pentru copii este profilaxia. Profilaxia cuprinde multiple metode prin care se evita formarea cariilor, o parte fiind aplicate acasa, precum administrarea de Fluor, utilizarea de produse de igiena pe baza de Fluor, in concentratii si cantitati recomandate de medic si o parte realizate in cabine, in special, sigilari ale molarilor si ale premolarilor permanenti.
Cand apar primii dinti permanenti (molarii de 6 ani), acestia sunt foarte vulnerabili la aparitia cariilor, in special pe fata ocluzala, din cauza dietei bogate in dulciuri caracteristica varstei. Acest risc ridicat se reduce semnificativ prin sigilare – aplicarea unui material fluid in zonele cele mai expuse, santurile si fosetele de pe fata ocluzala, protejandu-le si indepartand zonele de retentie. Astfel, va puteti asigura ca acel dinte va fi sanatos o perioada lunga de timp. Important in conduita terapeutica a pacientului-copil este controlul periodic. La copii, mai mult decat la adulti, orice leziune carioasa avanseaza intr-un ritm foarte rapid, astfel ca intr-un timp foarte scurt, o simpla carie, putin vizibila in cavitatea orala, poate ajunge sa pericliteze viata unui dinte recent erupt. Specialistii Super Dent 92 va sfatuiesc sa aduceti copiii la controale periodice, cel putin, o data la 6 luni, pentru a decela din timp orice tip de leziune si a putea aplica tratamente simple, adaptate specificului varstei. Suntem organizati in sprijinul dumneavoastra, astfel ca, la 6 luni de la ultimul control, veti fi invitati telefonic la un consult de catre front-desk managerul Super Dent 92, pentru a usura mentinerea unei relatii eficiente de colaborare.