Servicii - Stomatologie digitala

STOMATOLOGIE DIGITALA

Estetica faciala
  Un smile makeover realizat prin albire cu laser, fatete ceramice, ocluzie perfecta, simetrie ideala nu este desavarsit fara corectarea eventualelor probleme precum: liniile naso-labiale, ”ridurile de marioneta” sau linia comisurala. In cadrul clinicii noastre, putem trata cazurile de estetica dentara complet, atat in ceea ce priveste tratamentul dintilor si al gingiilor.

Înțelegerea stomatologiei digitale și a procesului CAD/CAM 


Tehnica dentară CAD/CAM descrie software-ul care permite profesioniștilor din domeniul stomatologic să realizeze restaurări complexe mai rapid, mai eficient și, uneori, mai precis. Atât cabinetele stomatologice, cât și laboratoarele, folosesc tehnologia CAD/CAM pentru a construi restaurări precum coroane, inlay-uri, onlay-uri, fațete, punți, proteze și restaurări susținute de implanturi din ceramică de înaltă rezistență. Iată la ce să vă așteptați de la o procedură de restaurare care utilizează CAD/CAM:
  1. Pregatirea dintilor. Stomatologul va pregăti locul pentru restaurarea dumneavoastră prin îndepărtarea tuturor cariilor sau a porțiunilor dintelui care nu este sănătos din punct de vedere structural.
  2. Scanarea intraorală. Apoi, un scaner optic va capta digital pregătirea dentară și dinții din jur pentru a crea o imagine personalizată 3D.
  3. Proiectarea restaurarii. Cu aceste imagini 3D, medicul stomatolog va folosi software-ul CAD pentru a proiecta restaurarea finală.
  4. Frezare.În continuare, o mașină de frezat preia desenul și modelează coroana, fațeta, inlay, onlay sau puntea dintr-un singur bloc de ceramică.
  5. Sinterizarea și lustruirea. Restaurarea este albita sau glazurată pentru a avea un aspect mai natural înainte de a fi lustruită.
  6. Cimentarea. În cele din urmă, restaurarea este plasată permanent în cavitatea bucala pentru a vă completa zâmbetul.
Acest întreg proces poate dura între 45 de minute și două ore, în funcție de complexitatea cazului. Cu toate acestea, CAD/CAM necesită mai puțin timp și efort decât metodele tradiționale de laborator