Servicii - Protetica

PROTETICA

INTRODUCERE

Pentru a asigura precizia preparatiei unei structuri dentare dure, in special in etapele finale ale tratamentului, este esential sa furnizam tehnicianului dentar margini ale bontului cat mai precise, indiferent daca restaurarile sunt realizate din aur sau portelan. Pentru a asigura calitatea tratamentului, putem verifica precizia amprentelor dentare, sub Microscop Operator. Pentru cimentarea coroanelor din ceramica integrala si nu numai, este necesara o tehnica adeziva mai laborioasa- tehnica bonding– care se realizeaza sub izolare diga si sub Microscopul Operator, conferind astfel o durabilitate extinsa coroanelor si bonturilor protetice.  Datorita transluciditatii coroanelor din ceramica integrala, culoarea viitoarei restaurari dentare este influentata de culoarea dintelui slefuit, necesitand o mare dexteritate din partea medicului pentru prepararea bonturilor. In clinica noastra aceste manopere sunt executate la microscop de catre Dr. Acatrinei Bogdan. Tratamentele cu coroane integral- ceramice sunt superioare celor metalo-ceramice, deoarece interventia asupra dintilor este minima si rezultatele estetice maxime. In functie de situatia clinica, lucrarile protetice pot fi realizate din diverse materiale:
  • Integral-ceramice;
  • Din ceramica pe zirconiu;
  • Metalo-ceramice;
  • Din ceramica presata E-max.
Coroana se fixeaza pe pragul realizat cu mare precizie la baza dintelui, pentru a conferi rezistenta superioara lucrarii protetice si pentru a-i da infatisarea unui dinte natural. Coroanele sunt, de asemenea, recomandate pentru dintii care au fost supusi tratamentelor de canal radicular, pentru a preveni fracturarea lor atunci cand devin fragili.
 
 

TIPURI DE COROANE

Protetica - Tipuri de coroane
  • Coroane integral ceramiceCoroanele integral ceramice sunt realizate printr-o tehnica foarte moderna. Acestea sunt facute integral din portelan, arata foarte natural si sunt foarte durabile. Specialistii nostri se vor ocupa de pregatirea dintilor dumneavoastra, urmata de amprentare. Coroana va fi apoi creata in laboratorul nostru-partener, astfel incat sa se potriveasca dintilor naturali, cat mai bine cu putinta.
  • Coroane din zirconiuUna dintre cele mai moderne alternative este reprezentata de lucrarile protetice din ceramica zirconiu. In acest caz, suportul metalic traditional al ceramicii este inlocuit de zirconiu. Acesta are rolul de a asigura rezistenta necesara, dar confera un aspect estetic mult superior, deoarece au o transluciditate asemanatoare cu cea a dintilor naturali. 
  • Coroane pe implantSunt lucrari protetice biocompatibile, care nu numai ca imita perfect structura si aspectul dintilor naturali, ci mai mult decat atat, inlocuiesc in totalitate functionalitatea acestora. Acestea pot fi executate din ceramica integral, metalo-ceramice, din ceramica pe zirconiu sau din cerammica presata – coroane E-max.
  • Coroane metalo-ceramiceMajoritatea coroanelor sunt facute din portelan, care a fost fixat pe un metal pretios sau nepretios. Este o lucrare protetica mixta, alcatuita dintr-o capa de metal, pe care se arde portelanul sau ceramica, avand ca indicatie zonele posterioare ale maxilarului, deoarece metalul din compozitia sa nu permite o transluciditate perfecta. Aceste coroane au aspect aproape natural, intrucat suportul de metal este mascat de un strat opac care nu mai permite trecerea luminii, pentru a reda impresia unui dinte natural.
  • Punti dentareO punte dentara este alcatuita din doua sau mai multe coroane de portelan unite, pe care se fixeaza un dinte fals pentru a umple zona edentata. Coroanele care sustin acest dinte fals sunt fixate pe dintii-stalpi, care in prealabil sunt tratati endodontic si pregatiti pentru a primi coroanele de invelis. Aceasta este o punte dentara fixa. Metoda este folosita pentru a inlocui unul sau mai multi dinti care lipsesc. Puntile dentare se fixeaza pe dinti-stalpi, cu ajutorul cimenturilor dentare speciale. Puntile dentare din portelan pot arata la fel de natural ca si dintii, imitand pana la perfectiune culoarea, forma si simetria acestora.
  • Coroane E-max In cadrul clinicii noastre, oferim cele mai bune solutii de restaurare implantara, prin utilizarea celor mai noi tehnici, asistate de aparatura moderna si nu in ultimul rand de folosirea celor mai performante materiale. Tehnica de presare a ceramicii confera o estetica si transluciditate deosebite coroanelor E-max.

 

PROTEZE DENTARE

Protetica - Proteze dentare
Protetica - Proteze dentare
Sunt lucrari protetice mobile, pentru suplinirea dintilor lipsa. Cu toate ca nu pot conferi aceeasi senzatie ca dintii naturali si necesita un timp de acomodare, cele mai recente tipuri de proteze sunt mult mai estetice si mai confortabile decat erau cu ani in urma. Exista doua tipuri principale de proteze dentare: totale si partiale. Specialistii Super Dent 92 adapteaza planul de tratament, in functie de situatia dumneavoastra clinica si va ajuta sa alegeti solutia care vi se potriveste, in functie de numarul de dinti care trebuie inlocuiti si de costurile implicate.
Tipuri de proteze dentare
  • Proteza scheletata este o lucrare protetica mobilizabila, ce include un suport (schelet) metalic dur atasat dintilor marindu-le astfel stabilitatea. Acest tip de lucrare protetica poate cuprinde sisteme speciale, moderne, de prindere pe dintii restanti – capse, telescoape, culise – care maresc confortul, estetica si stabilitatea. In comparatie cu protezele acrilice, cele scheletate prezinta avantaje considerabile precum stabilitatea, rezistenta si confortul superior, scheletul metalic prevenind fracturarea protezei. De asemenea, suprafata acoperita din cavitatea bucala este mult mai mica, si astfel nu afecteaza perceptia gustului.
  • Proteza totala imediata se insereaza imediat dupa extractia dintilor, dupa ce medicul dentist a luat masurile si a facut mulajul maxilarului la o vizita anterioara.Avantajul protezei imediate este ca nu va lasa un timp indelungat fara dantura, insa dezavantajul este ca trebuie recaptusita la cateva luni dupa insertie, din cauza ca osul se remodeleaza pe masura ce se vindeca, iar proteza isi pierde stabilitatea.
  • Proteza partiala se sprijina pe un cadru metalic atasat la dintii naturali ramasi. Uneori este necesara restaurarea coronara a dintilor naturali, pentru a servi ca sprijin pentru proteza. Protezele partiale constituie o alternativa mobila a puntilor dentare.
  • Proteza totala este stabilizata pe implanturi dentare. Lucrarea protetica este sustinuta de implanturile dentare, avand sprijin atat pe acestea, cat si pe muco-osoasa.
In primele saptamani sau chiar luni, protezele noi dau o senzatie de disconfort. Va trebui sa va obisnuiti sa mestecati si sa vorbiti cu proteza. Veti avea o senzatie incomoda, ca si cand proteza ar sta sa cada, pana cand muschii obrajilor si limba se vor obisnui sa sustina proteza. Frecvent are loc cresterea fluxului salivar, senzatia ca limba nu are loc de proteza si usoare iritatii sau ulceratii. In caz de iritatii va rugam sa ne contactati de urgenta! Durabilitatea protezelor dentare Dupa o perioada de timp, proteza va trebui captusita, refacuta sau rebazata, datorita uzurii normale. Rebazarea inseamna constructia unei noi baze, cu pastrarea dintilor existenti. In mod normal, cu varsta, intervin schimbari la nivelul cavitatii bucale. Acestea pot duce la slabirea protezei, aparitia problemelor de masticatie si iritarea gingiilor. Va recomandam ca, cel putin o data pe an, sa ne contactati pentru un control de rutina. Reguli de igiena pentru proteza dentara In cele ce urmeaza, va prezentam masurile de igiena pe care trebuie sa le luati dupa ce vi s-a montat proteza dentara:
  • Intotdeauna manevrati proteza deasupra unui prosop sau deasupra chiuvetei pline cu apa, deoarece daca o scapati, se poate sparge;
  • Nu lasati proteza sa se usuce. Cand nu o purtati, tineti-o intr-o solutie speciala pentru curatat proteze sau in apa curata. Nu folositi apa calda, pentru ca o poate deforma;
  • Periajul zilnic al protezei va inlatura resturile alimentare si placa bacteriana si va impiedica patarea acesteia. Proteza poate fi curatata de medic prin detartraj ultrasonic, insa acesta nu elimina necesitatea unui periaj zilnic complet.
  • Periati-va gingiile, limba si palatul – cerul gurii – in fiecare dimineata, cu o periuta cu peri moi, inainte de fixarea protezei. Astfel, veti stimula circulatia in tesuturi si veti indeparta placa bacteriana;
  • Daca proteza se rupe, se sparge, se crapa sau nu mai sta fixa, va rugam sa ne contactati de urgenta. NU INCERCATI SA O REPARATI DUMNEAVOASTRA, DEOARECE SE POATE STRICA DEFINITIV!