Servicii - Profilaxia dentara

PROFILAXIA DENTARA

Profilaxie dentara
Profilaxie dentara

Profilaxia dentara are ca obiectiv prevenirea afectiunilor dentare si a complicatiilor. Profilaxia eficienta consta in controale periodice, efectuate o data la 6 luni. Cu aceasta ocazie, se verifica evolutia tratamentelor anterioare si se recomanda realizarea unei igienizari dentare si a unui mijloc de depistare a eventualelor afectiuni parodontale.
Igienizarea realizata in cabinetul stomatologic presupune efectuarea procedurilor de detartaj cu ultrasunete, periaj profesional si aplicatii cu fluor. Obtinerea unei igienizari complete presupune realizarea corecta a procedurilor de mentinere a igienei dentare si acasa. De aceea, pacientii clinicii Super Dent 92 sunt indrumati in ceea ce priveste tehnicile de periaj corecte si folosirea mijloacelor suplimentare de igiena orala.

Profilaxia dentara consta in:

  • Detartraj, periaj, tratament antiinflamator, fluorizare;
  • Detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa;
  • Sigilarea santurilor si a fosetelor.

Citeste mai mult

Air Flow

Este un dispozitiv pentru profilaxia dentara, care utilizeaza apa, aer si pulbere de bicarbonat de sodiu, pentru a indeparta petele, placa si depozitele moi de pe suprafetele dintilor. Datorita pulberii usor abrazive de bicarbonat, se realizeaza, in acelasi timp, si lustruirea suprafetelor igienizate.
Dispozitivul Air Flow da rezultate spectaculoase in indepartarea tartrului nicotinic. Este, de asemenea, foarte util in curatarea eficienta a lucrarilor fixe, in cadrul igienizarii periodice – detartrajul.
Procedurile sunt lispite de riscuri si nu au efecte secundare, de nici un fel, asupra gingiilor sau dintilor dumneavoastra.

Se utilizeaza pentru:

  • Curatarea suprafetelor ocluzale inaintea sigilarilor;
  • Curatarea, cu eficienta maxima, a coloratiilor extrinseci – cafea, vin rosu, bacterii cromogene, ce produc pe suprafetele dentare acele coloratii negre – pentru indepartarea carora s-ar “abuza” de ultrasunete, in special in 1/3 cervicala, sensibila si cu smalt foarte subtire;
  • Indepartarea, foarte eficienta, a coloratiilor prezente interdentar, lucru care nu poate fi realizat cu ultrasunete, periute sau paste abrazive;
  • Lustruire finala;
  • Curatare/sablare a bonturilor inaintea cimentarii de durata;
  • Se mai foloseste si atunci cand nu se cunoaste in ce faza de dezintegrare este smaltul, urmand o “sondare” cu jetul de bicarbonat;
  • Igienizarea suprafetelor dentare inaintea aplicarii bracket-urilor.

Sigilarea dentara

Suprafata dintilor este protejata, in mod natural, de catre smalt, cel mai dur tesut din organism. Uneori, in anumite locuri, acesta este mai subtire sau este mai expus atacului acid cauzat de catre bacteriile cariogene. Aceste locuri se gasesc, cel mai frecvent, la nivelul suprafetei de masticatie a molarilor si premolarilor sub denumirea de santuri si fosete. La acest nivel , igiena zilnica a pacientului – prin periaj efectuat corect – nu este suficienta, din simplul motiv ca periuta de dinti nu ajunge in interiorul acestor santuri sau fosete, favorizand astfel retentia resturilor alimentare si formarea cariilor dentare.

Solutia ideala este sigilarea santurilor si fosetelor de la nivelul premolarilor si, in special, al molarilor, inca din momentul in care acestia au erupt in cavitatea bucala. Aceste sigilari se pot face, insa, si mai tarziu, dupa o pregatire specifica a zonei respective.

Sigilarea dentara se face printr-o procedura extrem de simpla, care consta in pregatirea zonei interesate – prin periaj profesional si conditionare chimica – si aplicarea unui material de sigilare. Acesta poate fi un glassionomer, un compomer sau o rasina compozita, fiecare cu proprietatile sale specifice.

Materialul ideal de sigilare dentara trebuie sa protejeze tesutul dentar prin eliberarea de fluor, sa aiba o rezistenta mare si sa fie usor de aplicat. Durata medie de viata a unei sigilari dentare este de 2-3 ani, dupa care se poate reface procedura. In tot acest timp, recomandam ca pacientul sa vina la controale regulate pentru verificarea integritatii materialului de sigilare folosit.

Pentru mai multe detalii va rugam nu ezitati sa ne contactati la numarul: 0241 698 259 sau ne puteti lasa un mesaj printr-un simplu click aici!